Kunstneren og mennesket Lina

I mere end 20 år har Lina Murel Jardorf forstået at berøre, forene og tale med mennesker gennem sine besjælede værker. Som kunstner har Lina fundet sit eget stærke udtryk i respekten og kærligheden til naturen og buddhismen. Lina benytter både oliemaleriets farver og skulpturens tredimensionalitet til at formidle sin tro på det oprindelige. Lina har base på landstedet Æbleblomst Gård i Nordsjælland, hvor en stor grund er rammen om hendes hverdag, med atelier, værksted, skulpturpark og sansehave.

Linas udsyn er internationalt, med kunder spredt over hele verden. Linas primære styrke er hendes indlevelse: Fra det intime, dybt personlige portræt til store, kommercielle opgaver, formår Lina at skabe øjeblikke, der ændrer mennesker.

Lina er kvinde og kunstner med et stort insisterende K:
“Det værste jeg kan forestille mig ville være at skulle skjule min kvindelighed!

lina_portraet

“Jeg er Lina”

Det var en ikke helt almindelig opvækst med en talefejl og evner af den overnaturlige slags, der blev Linas springbræt ind i kunsten. Lina er kunstner på fuld tid. Og lidt til. Hun har skruphamrende travlt.
”Det er jo fantastisk at få lov at prøve det,” stråler hun, ”for jeg kan lige så tydeligt huske hvordan det var ikke at vide om jeg havde penge til den næste termin.” Men i dag betaler store firmaer gerne flere hundrede tusind kroner for at pryde domicilerne med hendes kunst. De altid nøgne kvinder. ”Når jeg siger jeg maler eller skaber nøgne kvinder i bronze, så tænker folk jo sit.” Men det handler om at Lina er glødende stolt af at være kvinde. Således er hver og et stykke kunst der skabes af hendes hænder en hyldest til Moder Jord. Kunsten balancerer på en hårfin grænse mellem det ultra feminine og det pornografiske. ”For det må det ikke blive. Jeg synes selv at min kunst udstråler en sprød femininitet og kærlighed.” I New York udstiller Lina hvert år på verdens største kunstudstilling ArtExpo.

Lina er sin kunst

Lina vil gerne levere noget der siger folk noget. Hun har ingen maske på når hun arbejder. Det er sandt, det hun laver. For Lina er sin kunst!
Lina fik en opgave af Sjælsø Gruppen, til hvem hun skulle lave syv skulpturer, der hver især skulle repræsentere en følelse. ”Da hun lavede den der hedder Kærlighed, gik hun rundt og boblede af kærlighed. Der er faktisk ikke ret mange kvindelige kunstnere, som arbejder i bronze. Men Lina sætter stor pris på den råhed og de muligheder, som metallet gemmer.

Kunst skal være givende

Lina føler ikke, at kunst skal være destruktiv og negativ, men være givende.
Det er nemt at falde i hullet med det aggressive og negative liv – en af de sværeste ting i livet er at finde kærligheden og glæden – at vende det negative til det positive…
Som kunstner er Lina i så smuk en position at have den mulighed at fylde beskueren med glade og positive oplevelser via hendes kunst.